Как да се отървете от един стар матрак

Ето как да се отървете от един матрак безплатно. Матракът е едно от нещата, които почти всички наемател с ниски доходи оставят след себе си. Те са и един от най-големите и най-скъпите продукти за наемодател и в търсене на начините да се отърват от тях, става все по-належащо да се говори по темата:

Ако сте били наемодател за повече от месец, шансовете, които сте имали, за да се освободите от боклуците на наемателя ви са нараснали. Ако сте с ниски доходи, то на 100% ви се е налагало да се разпореждате с много боклуци.

Има някои фирми, които могат да поемат старите неща безплатно и ги даряват за достойна кауза, но не и матрак. Такъв често е неизползваем, а като се има предвид и ролята му, то замърсяванията са все по-трудни за отстраняване. Тогава единствената опция, която ви остава да се отървете от стария матрак е като го рециклирате.

Ако имате диван, от които трябва да се отървете от, може би ще е много по-лесно, но в случая говорим за матрак. Та, възможностите ви са две:

  1. Преди да купите нов матрак, то стандартна серия Нани може да предложи, а преди това намерете място (депо), където да изхвърлите вече стария и непотребен матрак.
  2. Потърсете фирма, която изнася стри неща или такава, която приема дарения.

Първото нещо, което трябва да направите е да натоварите дюшеците на вашия камион, ако не разполагате  такъв, то наемете си.

Проверете дали има дървеници в матрака, ако сте взели решение да го дарите. Благотворителните организации най-често използват вещи, мебели, матраци, които имат добър външен вид и са запазени в почти ново състояние.

Ако живеете в един доста голям град, шансовете да попаднете на старите матраци на тротоара са почти ежедневие. Това е едно от онези неща, с които е невъзможно да се разпореждате лесно, а често и най-лесният избор е да го оставите там на тротоара или го хвърлите в контейнер за боклук. Проблемът е, че почти всички от тези матраци се озовават в депата, където те заемат много място, създават запалими въздушни джобове, както и увреждат местата, на които са оставени да гният. Така създават компресия. Като цяло, около 300 матраци в голям няколко милионен град всеки ден достигат до депото. Обърнете внимание на тези съвети, за да избегнете замърсяванията на околната среда и по-лесно да извозите на депо. Помнете, че Вашата грижа днес за старите матраци може да спаси околната среда утре и да спести парите ви.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*