Спалнята – свещено място

За добра почивка и добър сън е необходимо да се запази спалнята в ред. Това е мястото, където спим, релаксираме и презареждаме жизнените сили. В спалнята пречистваме съзнанието си в други измерения. Важно е да се запази стая чиста, не само физически, но също така с повече позитивна енергия.

Има няколко прости правила, които може да следвате, според фън шуй и е напълно възможно да се организира пространството в полето спалнята:

Не трябва да има предмети, напомнящи за работа или обучение, независимо дали това е едно бюро, компютър или папка с документи. Ако не можете да изберете отделна стая под шкафа, е препоръчително да се съхранява всички тези елементи, като е възможно на по-скришно място. Същото правило важи и за обновяване на детските спални – чужди тела могат да имат отрицателно въздействие върху съня на детето.

Не съчетават функциите на спалня и със спортна зала. Всички треньори и спортни съоръжения трябва да се съхраняват на различно място.

Според Фън Шуй, не се препоръчва да се инсталира в гардеробите на спалнята дрехи, които са за навън. Освен това трябва да опитаме да премахнем всички зимни дрехи в гардероба в коридора, както и по-леки дрехи оставащи в съседната стая.

Опитайте се да постави нещата в своевременно чистота и ред в спалнята си, уверете се, че вратата не скърца, а прозорците са винаги чисти и без течаща слънчева светлина. Спалнята трябва редовно да излъчва и актуалира чи енергия.

Да не се поставя нещата под леглото.

Трябва да се избягва поставяне на огледало в спалнята или поне да гледа в диагонал на леглото.