Старото обзавеждане: Отвъд масичка за кафе

Доста често, въпроси за една или друга мебел, която не дава истинския характер на дома се насочват около това как тя да бъде превърната в стил ретро, ориенталски стил или може би нещо малко ексцентрично като викториански завършек.

Разбира се за по чашка кафе или следобеден чай не е необходимо да изхвърляте цялото старо обзавеждане и мебели, но може да помислите за някои и други неща около демонтаж на мебели или реставрацията им. Ето как може да се заемете с изхвърляне на строителни отпадъци:

Съвсем не е задължително една мебел да бъде стара. Тя може да бъде нещо съвременно, просто или да се откроява с останалия интериор и все още по някакъв начин това подобрява дадена стая. Ето няколко различни идеи и видове мебели, които да дават на всяка стая стил и подпис

Има много видове мебели, които днешните домове вече не изискват от функционална гледна точка, но много от тези елементи могат да бъдат адаптирани за други цели.

Много от съвременните мебели имат стъклени панелни врати, което ги прави идеални за съхранение на декоративни предмети от бита. Масичката е съществена част за повечето холове, но това не означава, че трябва да бъде типична. Можете да използвате ретро масичка за кафе или маса, изработена от нещо по-рядко, вместо стъкло или дърво, като например гранит или мрамор.

Може дори добавяне на декоративни ефекти боя или декупажни изображения в нея.

Има и някои необичайни варианти за пресъздаване на маси. Те могат да бъдат действителни антики или копия. Дори камък или мрамор е интересна част от обзавеждането в интериора на една къща. Вижте и за изхвърляне на мебели.

Друго нещо, над което може да се помисли е претапициране на плата. Дори само един такъв стол, кацнал до камина или в непосредствена близост до входа на помещението може да има поразителен ефект.

Ретро шкафът например може да бъде по-интересна поставка за телевизор от много съвременни центрове за забавления. Просто изрежете гърба или на част от гърба и добавете на вашия телевизор. Когато телевизорът не е в употреба, вратите могат да бъдат затворени, а това е друга прекрасна част от обзавеждането. Проврете нещата за хамалски услуги.

За по-драматични ефекти, помислете за по-големите мебели. Някои примери са ориенталски черен лак, антична карта, шведска маса, шкаф бюро, флорални мозайки, барокова маса, трапезария във фламандски стил или флорентински шкаф.

Ако предпочитате по-съвременен стил, помисли за маса боядисана като шахматна дъска, на които можете да добавите, издълбани стъклен шах фигури. Дори инструмент като пиано или арфа могат да създадат истински комплимент стая с класически стил.

Тези елементи и други като тях могат да бъдат намерени онлайн, при наддаването или в антични галерии. Друго отлично място да намерите необичайни позиции е чрез магазини, които съдържат в световен мащаб, вдъхновени от инвентар. Дори една малка идея може да се преобрази във вдъхновяващ акцент отразяващ друга култура или едва доловимо подобряване на декора, което придава уникален вид. Такъв винаги се търси.