Часовата разлика

самолетни полетиВсичко започва от момента, в който резервирате полета. Може да разберете повече от самите нискотарифни авиокомпании. Ето и част от спецификите на часовата разлика:

Независимо дали имате важно бизнес пътуване или сте най-накрая на прага на мечтаната ваканция, не позволявайте часовата разлика да утежни положението с някои възможни симптоми. Сред тях са безсъние, умора, сънливост през деня или леко гадене – източване на позитивната и жизнена енергия и пр. Всичко това може да съсипе времето ви в чужбина.

Полетът има закъснение, а това причинява на тялото експозицията към светлината и тъмнината, и от своя страна може да доведе до физически и емоционален стрес. Симптомите са пряк резултат от пътуващи през множество времеви зони в един кратък период от време. Това е особено лоша новина за международни полети на пътници, занимаващи се с бизнес.

За щастие, можете да управлявате вашия часовата разлика. За целта заредете се по естествен начин със слънчева светлина. Излагане на светлина или тъмнина в стратегически пъти ще намали неудобството от промяната на една към друга дестинация. Това може да помогнете на тялото постепенно да се улесни в новата часова зона, като сведе до минимум тези симптоми.

Ако пътувате в друга часова зона за период до четири дни, или пътувате в рамките на пет часови зони или по-малко, може да искате да споделите часовата зона в родния край. Опитайте се да запазите естественото излагане на светлина, да спазите времето за хранене по-близо до нормално в собствения си часови пояс и колкото е възможно. По този начин, ще избегнете многократно объркващи ритми на организма.

От друга страна, ако пътувате за повече от четири дни, или в повече от пет часови зони, вероятно ще се възползвате от начините за планиране. Изберете спорт или хоби за разпускане. Така ще знаете и как може да се приспособите към новата часова зона най-бързо.